15°C

KÖYÜMÜZ DERNEĞİ

HAKKINDA BİLGİ VE DAVETİYEDİR

Değerli Hemşerilerimiz;

Bütün köyümüzün ve gurbette ikamet eden hemşerilerimizin birbirleriyle tanışmalarını, kaynaşmalarını sağlamak, aralarında maddi-manevi dayanışmayı ve yardımlaşmayı temin etmek maksadıyla siz kıymetli hemşerilerimizin de desteği ile köyümüz adına bir yardımlaşma derneği kurmuş bulunmaktayız. Dernek iç tüzüğünde de belirtildiği gibi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma esasına bağlı olan derneğimiz; 20 Nisan 1995 tarihinden itibaren aşağıdaki adreste faaliyet göstermesi resmen tescil edilmiş olup, kuruluş işlemlerini hızla tamamlayıp üye kayıtlarını yapmaya başlamıştır. Çok değerli hemşerilerimiz; Çeşitli nedenlerle Köyümüzden, kentimizden ayrılarak özellikle; İstanbul, Gebze, Bursa ve Adapazarı gibi çeşitli bölge ve semtlerde mülk ve iş sahibi olarak yerleşip buraları ikinci bir vatan kabul etmiş, hayatımızı bütün zorluklara rağmen devam ettirmeye çalışmaktayız. Özellikle ekonomik nedenlerle birbirimizle olan ilişkilerimiz seyrekleşmiş ve hatta yok olma derecesine gelmiştir. Yeni yetişen neslimiz birbirini tanımamakta, milli ve manevi bağlar kopma noktasına gelmiş, en önemli günlerimizde (hastalık, cenaze, düğün, nişan ve bayram gibi) bile birbirimizle irtibat kuramamakta, bir ve beraber olmamız gereken bu önemli günlerde dahi yeterince bir araya gelememekteyiz. Bu tür sosyal faaliyetlerini derneklerle halleden insanlardan bizin ne farkımız var ki biz de bu işlerimizi halletmeyelim? Onun için bütün dost ve hemşerilerimizi bu derneğe destek olmaya ve yaşatmaya, gerektiğinde bu hizmetleri fiilen yürütmeye çağırıyoruz. Bildiğiniz gibi, derneklerin yaşaması, varlılığını sürdürmesi üye sayısına ve üyelerin verecekleri her türlü desteğe bağlıdır. Birlikten her zaman güç doğar. Böyle bir gücü hep beraber göstereceğimizden hiçbir şüphemiz yoktur. Gelin hep beraber yeni filizlenen bu çiçeği soldurmadan devam ettirelim. Derneğin faaliyet alanlarını belirleme yetkisi tamamen siz kıymetli hemşerilerimize aittir. Sizlerin tavsiye ve tekliflerine göre hareket etmek bizim bir vazifemizdir. Dernek Geçici Yönetim Kurulu olarak sizlerden isteğimiz şudur: Bütün mazeretleri bir tarafa bırakarak üye olmanız, çevrenizdeki hemşerilerimize derneğin kurulduğunu duyurmanız ve imkânlar nispetinde yapılacak toplantılara katılarak yüksek fikir ve görüşlerinizden faydalanmamızı sağlamanızdır. Hepinizle daha iyi ve hayırlı hizmet ve faaliyetlerde beraber olmak temennisiyle selam ve muhabbetlerimizi sunarız.

Kurucu Başkan

Ali DEMİR

Elektronik Mühendisi

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.